fbpx
 

LOČITEV z letom 2020 in POROKA z 2021

Leto 2020 je bilo posebno leto, prav tako kot si poseben/na ti. To je bilo leto, ki si ga bomo vsi tako ali drugače zapomnili. To je bilo leto ogromnih naukov, izzivov, skritih in odkritih sporočil ter uvidov, kje trenutno stojimo v svojem življenju.

In danes bo tega leta konec. Čaka nas novo, še preden pa stopimo v novo je pa prav, da se od starega leta lepo poslovimo. Le tako lahko pripravimo dobre osnove za boljše. In da, tiha želja vseh nas je, da bi bilo leto 2021 lepše, bolj varno, bolj zadovoljno, bolj radostno in bolj srečno kot je bilo leto 2020. Želje pa se nam lahko uresničijo le takrat, ko se razhajamo lepo.

In danes se od leta 2020 ločimo. Zato spišimo lepo ločitev. To pa naredimo tako, da pogledamo, kaj vse pa je bilo lepega v letu 2020.

ZDRAVJE IN GIBANJE

Leto je pokazalo, da zdravje ni nekaj samoumevnega. Da je potrebno, da zanj skrbimo vsak dan in da je možnost, da ga čez noč lahko izgubimo. Čeprav v sebi pogostokrat mislimo, da se nam pa to ne more zgoditi.

Dano nam je bilo samo eno telo in zato smo lahko hvaležni, če imamo dve zdravi nogi, dve zdravi roki in vse delujoče vitalne dele telesa. In da se vsak dan lahko vstanemo iz postelje in se gibamo.

In gibanje je tisto, ki nas vedno pripelje k rezultatom. Zato hvala letu 2020 za to spoznanje.

DRUŽINA

Leto 2020 je pokazalo, kako pogostokrat živimo v navidezno zadovoljnih družinah, ker nismo veliko časa skupaj in le toliko malo bližine lahko prenesemo, dolgotrajna bližina, ki je nismo navajeni pa lahko v nas prebudi nezadovoljstvo in frustracije.

Če želimo imeti in biti del zdrave družine, moramo v prvi vrsti biti samemu sebi dobra in zdrava družina. Torej graditi na dobrih odnosih samih seboj in posledično s svojimi bližnjimi. In opora družine je še kako pomembna, to sedaj vidimo. Zato hvala letu 2020 za to spoznanje.

SLUŽBA IN POSEL

Če smo se prej pogostokrat pritoževali nad svojo službo, nad tem kako je v njej vse narobe, kako za svoje delo prejmemo premalo plačilo, kako nam gredo šef/sodelavci/delo na živce, smo v letu 2020 lahko prepoznali, da je privilegij, če službo imamo, ker nam ta zagotavlja finančno varnost. In da za naše pogosto nezadovoljstvo do službe ni kriva služba sama po sebi, temveč naš odnos do nje.

In če imamo svoj posel, smo lahko videli, zakaj je pomembno da v svojem poslu ne zaspimo in da ne živimo na lovorikah preteklih uspehov. Ti se lahko kaj hitro sesujejo in prilagodljivost je tista, ki nas pripelje do razmišljanj kaj zdaj, kako naprej in zakaj ter s kom.

Leto 2020 nam je pokazalo, da je prepričanje denar je sveta vladar močno zakoreninjeno v nas in da je denar v tem času in tem svetu nujno potreben za preživetje, spoznali pa smo tudi lahko, kaj nujno potrebujemo in česa ne in se naučimo drugače ravnati z denarjem.  Zato hvala letu 2020 za to spoznanje.

NARAVA

Je naša največja učiteljica. Da smo precej odvisni od nje in da jo potrebujemo, je pokazalo leto 2020. In če je le bila priložnost, smo se zatekli na sprehod, na bližnji hrib ali le na balkon. Tako nam je pokazala, da je zadnji čas, da tudi mi poskrbimo zanjo. In da, vsak posameznik šteje.

Ponuja nam svež zrak, lepe razglede, prijetne vonjave, izvire vode, zaloge hrane, terene za gibanje in še veliko več. In to so osnovne stvari, ki jih ljudje potrebujemo.

Ponuja pa nam tudi idealno priložnost, da tam preživimo svoj prosti čas. Zato hvala letu 2020 za to spoznanje.

OSEBNA RAST

Leto 2020 nam je dalo čas. Čas, ki je pokazal kaj smo do sedaj naredili, kje smo zadovoljni in kaj nas tišči. Dalo nam je priložnost, da razmislimo o svojih temeljih in se vprašamo vprašanja, kot so kaj smo, zakaj smo na tem svetu, kaj lahko damo in kaj je naša lastna vrednost. Krepili smo lahko samozaupanje, samozavest, vero vase in zaupanje v življenje. Vse to smo lahko naredili, če smo se posvetili samemu sebi in rastli.

Leto nam je dalo zavedanje, da smo od sebe dolgo časa bežali in da je bežanja dovolj. In soočenje s tem boli, prinese bolečino. Zato imamo sedaj dve možnosti, ki nam jih je dalo leto 2020. Prva je ta, da še naprej bežimo, druga je pa ta, da se s tem soočimo.

To soočenje pa je veliko manj boleče in hitrejše ob pomoči tistega, ki je čez ta proces že šel. Zato nam je leto 2020 dalo zavedanje, da sprejeti pomoč pomeni herojsko dejanje in da to naredijo VELIKI ljudje. Zato hvala letu 2020 za to spoznanje.

ZNANJE

Leto 2020 je pokazalo, kako pomembno je znanje. ZNANJE ŽIVLJENJA. Začne se v šolah, ki niso samoumevne, nadaljuje pa vsak dan naprej, tudi ko uradno šolanje končamo. Dalo pa nam je tudi spoznanje, da je edino znanje, ki šteje, tisto znanje, ki ga spravimo v prakso. V prakso pa najlažje spravimo takrat, ko se obkrožimo z učitelji, mentorji, trenerji. Zato hvala letu 2020 za to spoznanje.

S temi spoznanji se lepo ločimo od leta 2020, v naslednjem zapisu pa pripravimo dobre zaobljube za poroko z letom 2021. Zato se spet beremo v letu 2021.

Manja

Comments are closed.