fbpx
 

VIDEO: “Ljubosumje”

Ljubosumje se aktivira in izbruhne, če smo nesamozavestni, v ozadju tega pa sta negotovost in strah pred izgubo ljubljene osebe. Negotovost se počasi spreminja v nemoč. Preplavijo nas močna čustva, ki jih včasih ne moremo nadzorovati, prepletata se strah in jeza.

Pretirano ljubosumje, naj bo objektivno ali namišljeno, počasi najeda naš odnos in ga na koncu lahko tudi uniči. Lahko gre za neutemeljena obtoževanja in izmišljena dejstva brez osnove. Ko drugega zaradi ljubosumja napadamo, se ta oseba brani, še bolj odmika, nas odriva od sebe, sledi lahko popoln odmik. Za ljubosumno osebo bo to dodatna potrditev, da se s partnerjem res nekaj dogaja in da je izpad upravičen. Z ljubosumnim vedenjem dosegamo ravno tisto, česar se bojimo, da se bo zgodilo, a se tega v danem trenutku sploh ne zavedamo.

In kako izgleda to v praksi?

Poglej si tukaj:

Ti je bilo tole kaj znano? Ne glede na to, na kateri strani brega ljubosumja stojiš.

Če imaš tudi ti v svojem partnerskem odnosu te ali pa podobne izzive, te povabim na 30-minutni brezplačni ZOOM klic in skupaj pogledava, kaj je tvoja pot, da tvoj partnerski odnos postane izpolnjujoč. Na klic se prijaviš na TEM OBRAZCU.

Comments are closed.