fbpx
 

Po ločitvi od leta 2020 …

Ne vem v katero skupino spadaš ti …

… med to, ki si postavlja novoletne cilje …

… ali med tisto, ki si jih ne postavlja …

V tem trenutku to sploh ni pomembno in ne bom ti pisala o tem. Ne glede na to, kjer se nahajaš pa je novo leto nek zaključek in začetek nečesa novega. Ne glede na postavljene ali nepostavljene cilje.

In če gremo v obdobje novega, se po navadi od starega poslovimo. Saj veš, da v polno posodo vode niti kapljice več ne moraš dodati, ne da bi ta šla ven, če prej te posode ne izprazniš.

Zato sem v prejšnjem zapisu pisala o ločitvi od leta 2020 in kako to naredimo. Če si tega še nisi prebral/a, lahko to storiš s klikom na to povezavo.

Evo, tako smo sprostili nekaj prostora, da lahko naložimo nekaj novega. In sama bom letošnje leto nalagala nove dobre navade. Si še z mano?

Vem, da je spreminjanje navad področje, ki je zelo izzivalno in da za spremembe navad potrebujemo ogromno volje in energije.

Vendar nam je leto 2020 pokazalo, da so spremembe tiste, ki so v našem življenju nujno potrebne in da so spremembe navad ključne pri tem, da v življenju osebno napredujemo. In zato ker želim, da tudi ti napreduješ, te povabim, da se greš ta izziv z mano. In verjemi mi, da se ti osmo navado splača prebrati.

“Manja, povej že, katere bodo te tvoje nove navade”. Tukaj so:

1. Ne bom govorila nič negativnega. Jutri bom začela s “pritožbenim postom“. In ga nato raztegnila na teden dni in ga podaljšala v mesec. Preobrazba se začne z majhnimi koraki, ki v resnici niso majhni.

(Verjamem, da bo tale navada kar izziv, glede na to, da gre čez naše možgane okoli 70.000 misli na dan in da so le-te v 99% negativne, toda kjer je volja, je tudi pot.)

2. Ne bom kupovala tistega, kar ne potrebujem. Nekoč je nek uspešni poslovnež rekel, da ne hodi v nakupovalne centre, ker: “Ne hodim tja, kjer bi me lahko prepričali, da kupim stvari, ki jih ne rabim.” Varčnost je barvita značka samodiscipline. Kajne?

In ker sem ženska, bo tole spet izziv 🙂

3. Pisala si bom večerni dnevnik. Kaj lepega sem doživela tisti dan, kaj sem dobrega naredila in česa sem se naučila. In bom za to hvaležna.

To je super vaja za vse tiste, ki vam je pisanje pri srcu. Za vse nas, ki pa ne pišemo tako radi, pa bo tole spet izziv, ki se ga pa res splača sprejeti. Verjemi mi, preizkusila na lastni koži.

4. Nabirala bom znanje eno uro na dan. Ja, vem da se ti zdi to malo za lase privlečeno, vendar res verjamem, da je znanje, ki ga damo v prakso, ključ. Ne glede na področje. Zato bom brala, načrtovala, pisala in razmišljala.

In zate v mesecu marcu pripravila knjigo na temo osebne rasti znotraj partnerskega odnosa in tako tudi tebe pozvala k nabiranju znanja.

5. Manj časa bom preživela na socialnih omrežjih in spremljala druge ljudi ter ne bom telefona vzela v roke takoj zjutraj.

No, tukaj se pa lahko že kar pohvalim s to dobro navado, ker je to že v večini del mojega vsakdanjika. Želim si, da tudi tvojega.

6. Skrbela za svoje telo. Šla vsak dan na Šetvid. 🙂 Disciplina pri tej navadi je nujno potrebna, zato se bom obkrožila s tistimi ljudmi, ki ravno tako gredo vsak dan na Šentvid in bomo motivacija drug drugemu.

Mentorji na vseh področjih so super pot k cilju, ki si ga zastavimo, zato se obkroži z njimi.

7. Svoje delo bom opravljala plemenito. Ne bom sebična in pesimistična (kot sem že v prvi navadi obljubila). Odločila se bom, da bom delovala pošteno, delala trdo, imela sočutje in pogum.

Tako v službi, kot v vsakodnevnem delu, ki se ga bom lotila.

8. Pustila vse, ki jih srečam, bolje, kot sem jih našla. Torej prinašala upanje. In dala občutek ljudem, da so večji in jih nikoli pomanjševala. Jim pokazala darilo, ki ga nosijo sami v sebi in ga bodo tako končno začeli živeti in dosegali preboje, ki si jih niso niti predstavljali.

In to darilo ti lahko pokažem v mentorskem programu.

9. Dosledno sprejemala težke odločitve in presegala osebne omejitve. Zaradi sprejemanja težkih odločitev bom močnejša, spretnejša in pogumnejša. Le tako me lahko čakajo velike nagrade v obliki zadovoljstva same sebe, bivanja v zdravem partnerskem odnosu in veselja do življenja.

Se ti sliši nemogoče? Verjemi, da ni. Samo preizkusi z mano.

Ok, to je mojih 9 novih navad v letu 2021. Se ti zdi, da sem si zadala visoke standarde? Mislim, da sem si jih. Toda dobro vem, da boljšo mene lahko naredijo dobre navade in ne genetika.

Vse dobro.

Manja

p.s. Verjamem, da sedaj dobro veš, da je za dobre navade potrebno nekaj postoriti. In sama vem, da če ne bom zmogla sama na katerem izmed področij življenja, se bom obkrožila z mentorji, ki mi bodo pokazali darilo, ki ga nosim v sebi. Zato k temu povabim tudi tebe. Kako? Tako, da se odločiš za mentorski program tukaj.

p.s.s. In če si prišel/a do tukaj in ti je bila vsebina zanimiva, mi piši sporočilo na manja@manjaostrelic.si z besedilom ŽELIM VEČ in prejmeš 30 minutni brezplačni ZOOM klic, kjer pogledava katero je tisto področje, kjer si želiš več. Tvoj odgovor bom počakala do nedelje 10.1.

Comments are closed.