fbpx
 

Imaš v svojem partnerskem odnosu postavljene cilje?

Vedno mi je šlo zelo na živce vprašanje, kje se vidiš čez pet let. Na to nisem nikoli želela odgovarjati, niti razmišljati, ker sem živela v prepričanju, da živim od danes na jutri in da nimam pojma, če bom čez pet let sploh še živa. Torej zakaj bi si delala plane za čez pet let. V tem nisem videla smisla.

Čez čas sem ugotovila, v kakšni zmoti so moja prepričanja. Namreč, če nisem imela ciljev /sanj, sem res živela iz dneva v dan in se nisem preveč obremenjevala s tem, kakšen bo ta dan in če nekaj nisem naredila danes, bom pa pač jutri. Potem so se stvari, ki sem jih počela vedno zavlekle ali pa sem odlagala na polno. Na vseh področjih.

Prišla sem v obdobje, ko kamorkoli sem prišla ali karkoli sem prebrala, so vsi govorili samo o postavljanju ciljev. Kar obračalo se mi je v želodcu od vsega tega.

V sklopu letnega šolanja, ki ga obiskujem pri svoji mentorici, smo bili postavljeni pred izziv, da napišemo svojih 100 želja. In to je bil moj prvi seznam, kaj si v življenju sploh želim. Najprej sem ga pisala s težko muko, potem pa je šlo vse lažje in na koncu je bilo na listu napisano kar več kot sto želja. To me je nekako prisililo v to, da sem ugotovila, da s prepričanjem življenja iz dneva v dan teh svojih želja ne bom uresničila. Zato sem začela idejo postavljanja ciljev bolj resno raziskovati. Prišla do tehnik, ki nam pomagajo uresničevati cilje in delati na njih.

Toliko dolgo časa sem odlašala in »zapravljala« svoje življenje pa sploh ni nobena težava doseganje svojih ciljev in s tem konec “zapravljanja” svojega življenja. Kajti živela sem brez smisla.

Pa da vam zaupam recept.

Najprej je nujno, da cilje zapišeš. Prva in nujna točka pri vsem procesu, kij e sicer najtežja in ko jo enkrat opravimo smo na konju. Narejeno. Super.

Naj bodo ti cilji kar visoko potezni, da te kar malo zaboli, ko jih prebereš. Cilji naj bodo napisani po SMART metodi. Google ve, kaj to je. ?

Nato razmisli o korakih do teh ciljev. Kaj lahko narediš, da bi dosegel ta cilj.

Nato si naredi plan. Dnevni, tedenski, mesečni in letni. In nujno je, da se ga držiš. Ok. Vmes gre lahko kaj po zlu, se spremeni ali nekaj odpade pa doda se kaj novega. Ampak to so samo modifikacije, kajne? ?

Ja vem, grozna muka. Tudi meni je bila, ker sem človek, ki sploh ne mara strukture in mi je bilo to res težko. Vendar se zavedam, da je to edina pot, da naredim SVOJE življenje najboljše. To pa je bila moja želja. Ne vem, kakšne so tvoje želje, vem pa da te bodo napisani cilji in želje pripeljale do tega, da vsak dan narediš malo spremembo k temu, kdo želiš postati in kakšno življenje želiš živeti. Le ODLOČI se.

In naj ti povem, da je pomembno, da si delaš cilje na vseh področjih svojega življenja. Partnerski odnosi so prav tako pomembni kot kariera in zdravje ter finance. In če želiš biti uspešen na vseh področjih in živeti celostno so pomembna vsa področja. Srečno.

Comments are closed.