fbpx
 

VIDEO: “O bog, kako si razsipna”

DENAR. Ne glede na to, kakšno je vajino finančno stanje (prepiri, povezani s financami, se namreč pojavljajo tako v družinah z boljšim kot v družinah s slabšim finančnim stanjem), je denar lahko vzrok za mnoge prepire – enemu se zdi, da drugi preveč zapravlja, drugi meni, da prvi preveč komplicira. Rešitev se skriva v komunikaciji in kompromisu.

Sliši se enostavno, kajne? Kaj pa praksa pravi? Oglej si video.

Številni preprosto pričakujejo, da jim bo partner kar bral misli in da bo njegov pogled na denar vedno razumel kot najboljši mogoč vidik. Toda to seveda ne gre. Treba je vedeti, da ljudje v denarju vidijo zelo različne stvari in imajo zelo različne zamisli, kaj z njim početi. Zato je treba o svojem in partnerjevem pogledu na denar najprej razmisliti vsak sam pri sebi, potem pa sesti skupaj in se o tem odkrito pogovarjati.

Na lestvici pogostih razlogov za prepir so finance in pretirana zapravljivost, zaradi česar se pari sporečejo 108-krat na leto. To pomeni, da je v povprečju vsak tretji dan na sporedu pogovor ali prepir o financah. Kje so na sporedu še vse ostale tematike?

Če imaš tudi ti v svojem partnerskem odnosu te ali pa podobne izzive, te povabim na 30-minutni brezplačni ZOOM klic in skupaj pogledava, kaj je tvoja pot, da tvoj partnerski odnos ne pride na lestvico prepirov vsak tretji dan. Na klic se prijaviš na TEM OBRAZCU.

Comments are closed.