fbpx
 

Kakšen je tvoj idealen dan?

Predstavljaj si, da tvoj dan izgleda nekako tako.

Zjutraj se zbudiš z nasmehom na obrazu in si spočit/a, ker si si vzel/a dovolj časa za spanje in regeneracijo. Ko odpreš oči, zagledaš poleg sebe osebo, ki ji zaupaš najbolj in se tam počutiš varno. Skupaj se objameta in poljubita.

Dovolj časa imaš, da si pripraviš in s svojimi bližnjimi poješ zdrav zajtrk in zraven poplesuješ od veselja, ker greš na delo, ki ga rad/a opravljaš. To te izpolnjuje in ti daje smisel.

V času, ko delaš, uživaš in uresničuješ svoje sanje.

In ko se vrneš popoldne domov imaš čas za gibanje, zdravo kosilo in skupen preživet čas za vse tiste, ki jih imaš najraje. In pri vsem tem ti je partner v oporo in te vzpodbuja. Velikokrat imata super pogovore in se ogromno zabavata ter smejeta.

Če si tole prebral/a do sem, kakšne občutke ti je tale zapis/scenarij prebudil?

Ne vem čisto natančno, kakšne, ti bom pa povedala moje občutke ob branju takšnih scenarijev skozi leta.

Na začetku moje partnerske zveze mi je bil ta scenarij realnost in sem občutila občutke sreče. Po nekaj letih skupnega življenja bi ob prebiranju zgornjega scenarija kakšen dan skakala od sreče in se povsem strinjala, kakšen dan pa bi najraje vse skupaj poslala na luno. Torej moji občutki so nihali iz dneva v dan kot tornado.

Prišlo pa je tudi obdobje, ko tega zapisa ne bi morala prebrati niti do drugega stavka, ker mi je šel cel svet na živce (še najbolj pa moj partner zraven mene) in ne bi bila pripravljena nikogar poslušati, ki bi mi želel dati kakšen nasvet ali pomoč.

In če si prebral/a to do tukaj, zagotovo nisi na tej točki.

Vem da ni prijetno biti tam, ko ti je vsaka stvar, dejanje, misel, oseba, prostor v breme. Bila sem tam kar precej časa. V bolečini in v temni luknji.

Ni mi bilo všeč pa sem še kar vztrajala. Vse do trenutka, ko sem si rekla: »Dovolj, sedaj je pa dovolj. Nekaj bo treba narediti.« Prišla je odločitev in ta odločitev je prišla zaradi mojih otrok. Ti so bili moja motivacija.

Res je, kar pravijo. Ko je učenec pripravljen, pride učitelj. Jaz pravim, da pride več njih in vsak ti pomaga pri tem, da najdeš svoj izgubljen košček sestavljanke. Edina pot je, da jih najdeš sam, nihče ne more narediti tega namesto tebe, lahko pa ti pokažejo možne poti in zato je modro izbrati, da se obkrožiš z mentorji.

In kako sem jaz našla svoje koščke? Tako, da sem sprejemala vsakodnevne male odločitve, kaj si želim, kako se želim počutiti, koga vse želim imeti okoli sebe.

Ena izmed tehnik (zanjo mi je povedala ena izmed mojih mentoric), ki je meni pomagala iz tiste temne luknje je bila PRIJAZNOST. Da, prijaznost. In kako sem to naredila? Odločila sem se, da bom do vseh okoli sebe enostavno prijazna. In to ne pomeni, da jim bom dovolila, da hodijo po meni.

Temveč pomeni, da izberem mirno besedo namesto kričanja, odkrit in iskren pogovor namesto kuhanja mule, nasmeh na ustih namesto stisnjenih ustnic, veselje ob prihodu domov mojega partnerja namesto »jezikove župe« (kljub temu, da mi kaj ni bilo všeč in ni naredil po mojih kriterijih) in ne nazadnje ne sojenje sebe namesto sodbe vseh.

Je bilo enostavno in je uspelo vedno?

NE.

Sem danes popolna in že vse vem?

NE.

Se mi danes ni več potrebno učiti in še vedno iskati koščke sestavljanke?

NE.

Danes ne potrebujem mentorje, ki mi kažejo pot, ki jo moram hoditi sama?

NE.

Je moj odnos s partnerjem tak, kot sem napisala v scenariju na začetku?

NE.

Je pa ta odločitev notranje obogatila mene in pa vse okoli mene. In pri tem procesu sem se ogromno naučila. In to je samo ena odločitev na pozitivno. Odločitve pa sprejemamo vsak dan.

Ugotovila sem tudi, da najbolj preproste stvari najbolj delujejo. Pomembno je le to, da te najbolj preproste stvari delamo. In pri tem kakšna brca v rit v obliki mentorja še kako prav pride.

Vaja PRIJAZNOSTI pa je le ena vaja, ki jo delam in učim v življenju.

Predlagam ti, da jo preizkusiš. Ker vem, da deluje in da ti bo všeč.

Še več takšnih tehnik in brc v rito, da čim večkrat doživimo scenarij iz začetka tega članka pa vam pokažem na webinarju, kjer se bomo družili skupaj 90 minut. Tam izveš tudi za metodo STRAST, ki jo lahko vpelješ v svoj vsak dan takoj, ko slišiš zanjo. Samo ta metoda ti bo prinesla več vrednosti kot je cena samega webinarja. In zdrav odnos je tisto, kar nas obogati. Želim si, da bi tako razmišljal/a tudi ti.

Če te zanima več o webinarju, klikni na gumb spodaj.

Comments are closed.